jueves, 14 de octubre de 2010

Reflexions sobre l'educació

La importància de l'educació en una societat

Aquesta tarda durant la classe del seminari dedicada a l'educació com a realitat, l'educació com a funció social, l'educació com a aspiració i l'educació com a necessitat, m'ha fet pensar en les diverses maneres d' entendre l'educació segons el punt de vista que utilitzem. Aquest fet és degut al gran ventall d'elements que l'engloven. Això m'ha fet reflexionar, un cop més, sobre la importància de l'educació en una societat. Per això, ara, m'agradaria exposar la meva reflexió personal sobre les maneres de veure l'educació.
Segons la meva opinió, l'educació és un concepte molt complexe, ja que podem parlar d'educació com a estudi o com a un "saber anar" per la vida. El primer s'aprèn a l'escola, l'institut o a la universitat i el segon s'aprèn a casa, en família... Quina de les dues és veritablement l'educació propiàment dita? Per mi l'educació, és tot allò que aprens des que et lleves fins que vas a dormir. Diuen que cada dia aprenem una cosa nova. Jo crec que és cert! Constanment estem sent educats, per exemple, quan mirem les notícies, o bé quan llegim un llibre abans d'anar a dormir.
L'educació és necessària per a que les persones puguin viure en societat i crèixer tant de manera individual i com de manera col·lectiva. Una societat educada és una societat que té uns coneixements sobre allò que ha esdevingut en el passat que ens ha portat a viure com vivim en el present. Aquest fet és molt important perquè ajuda a evitar que els fets passats es tornin a repetir en un futur.
La clau és l'educació, tal com es titula aquest blog, perquè és la base de tota soccietat. Les persones hem de tenir aspiracions a la vida, hem de voler conèixer més, entendre perquè són així les coses, no simplement adaptar-nos i ja està. No hem de ser ovelles que segueixen el ramat. Hem de pensar, reflexionar i cridar si no estem d'acord amb alguna cosa, perquè nosaltres som els únics que ho podem canviar. Ara és el moment!
L'educació d'un poble és molt important per la política, l'economia i la ciència d'aquest. És per això, que els pobles han de divulgar l'educació per tothom sense distinció de sexes, classes socials i/o edat. Un poble educat, és un poble obert de ment, és un poble comprensiu, un poble que sap buscar alternatives, en definitiva un poble que conèixer el que és millor pel seus ciutadans.
Ensenyar a llegir, esriuré i comptar als infants durant la primària, és educació. Ensenyar a rentar-se les dents a un nen i/o nena és educació.I ensenyar a respectar als altres també és educació.
Nosaltres som educadors. Quan anem pel carrer i estem davant d'un infant que està agafat de la mà del seu pare esperant que el semàfor és posi verd i nosaltres també ens esperem a que canviï de color, estem sent un bon model d'educació per aquest infant.
Podriem dir, sense ser agoserats, que TOTHOM és responsable de l'educació dels infants que formen part de la nostra societat. Així doncs eduquem en valors i a consciència els nostre futurs mestres, polítics, advocats, economistes...ens ajudarà a tots.

1 comentario:

  1. Aquesta opinió és diferent de la que tenies abans de les classes? Què hi ahs incorporat? Distingeixes bé quan parles d'educació, d'ensenyament o de socialització "saber anar" o se't barreja tot encara? Concreta quan parles d'instrucció. Tots responsables de l'educació però els mstres/professors cobren per.... i als polítics els correspon... No has vist que els mitjans de comunicació també eduquen? MTPp

    ResponderEliminar